Taborjenje Krka 2019

Spoštovani starši, drage tabornice in taborniki!

Tudi letos poleti se taborniki Rodu soških mejašev podajamo na taborjenje v Suho krajino, natančneje na taborni prostor v vasi Podgozd ob čudoviti reki Krki. Tam bomo taborili od 17. 7. 2019 do 28. 7. 2019. Prvi teden (od 17. 7. 2019 do 22. 7. 2019) bo namenjen zgolj GG-jem (vsi, ki boste letos zaključili 5. razred OŠ in starejši), v tednu med 22. 7. 2019 in 28. 7. 2019 pa se nam na tabornem prostoru pridužite še MČ-ji in murni. Taborjenje bomo zaključili v nedeljo, 28. 7. 2019, s tradicionalnim starševskim dnevom.

POMEMBNI DATUMI IN URE
·       Taborjenje za GG-je bo potekalo od 17. 7. 2019 do 28. 7. 2019. GG-taborjenja se lahko udeležite vsi, ki boste letos zaključili 5. razred osnovne šole in starejši. Možno se je udeležiti le celotnega taborjenja. Odhod bo v sredo, 17. 7. 2019, ob 8.00 izpred OŠ Frana Erjavca Nova Gorica.
·       Taborjenje za murne (zaključen 1. razred osnovne šole) in MČ-je (zaključen 2., 3. in 4. razred osnovne šole) bo potekalo od 22. 7. do 28. 7. 2019. Odhod bo v ponedeljek, 22. 7. 2019, ob 8.00 izpred Osnovne šole Frana Erjavca Nova Gorica.
·       Starševski dan in zaključek taborjenja bosta v nedeljo, 28. 7. 2019. Takrat ste starši vabljeni v tabor, ki se nahaja pod vasjo Podgozd pri Žužemberku (sledite kažipotom do tabora). Vstop v tabor bo dovoljen ob 13.00. Pogostili vas bomo s kosilom in kavo. Po kosilu bo tudi čas za druženje in kopanje. Starši boste otroke po druženju odpeljali domov najkasneje ob 18.00.

OMEJITVE PRIJAV
Kot smo sporočili že ob začetku leta, moramo letos žal omejiti število udeležencev taborjenja. Za ta ukrep smo se odločili, ker se zavedamo, da lahko kvaliteten program izvajamo samo za omejeno število udeležencev. Za naslednje leto že iščemo optimalno rešitev. Omejitev za murne in MČ-je je 60 udeležencev, medtem ko za GG-je (zaključen 5. razred in starejši) omejitve letos ne bo. Zato smo med letom tudi vodili evidenco otrokove prisotnosti na vodovih srečanjih in akcijah. Prednost za udeležbo na taborjenju bodo imeli otroci, ki so se bolj udeleževali srečanj in akcij, pri čemer ima večjo težo udeležba na vodovih srečanjih.

PREDPRIJAVE
Predprijave se bodo začele 15. 5. 2019 in bodo odprte do 10. 6. 2019. Po tem datumu predprijave ne bodo več mogoče. Po zaprtju predprijav vas bomo najkasneje 17. 6. 2019 obvestili, ali je otrok uspešno prijavljen na taborjenje 2019. V tem obvestilu bodo tudi vse dodatne informacije o sestanku za starše, seznamu opreme, plačilu ipd.
Predprijave potekajo preko obrazca na rodovi spletni strani:
·       GG-ji se na taborjenje prijavijo le preko spletnega obrazca na GG-taborjenje:
·       Murni in MČ-ji se na taborjenje predprijavijo le preko spletnega obrazca za prijavijo na MČ-taborjenje:

CENA IN PLAČILO
·       Cena za GG-taborjenje (17. 7. – 28. 7.) znaša 170,00 €.
·       Cena za MČ-taborjenje (22. 7. – 28. 7.) znaša 110,00 €.

Drugi in vsi nadaljnji otroci v družini dobijo pri ceni taborjenja 30 % popusta na osnovno ceno.
Vsi udeleženci taborjenja morajo biti člani Rodu soških mejašev in imeti poravnano letno članarino (30 €).
Znesek boste lahko poravnali na rodov transakcijski račun v enem ali dveh obokih. Podrobnejša navodila glede plačila boste prejeli v obvestilu ob potrditvi prijave, ki ga bomo poslali najkasneje do ponedeljka, 17. 6. 2019.
STARŠE PROSIMO, DA DO TAKRAT NE NAKAZUJETE TABORNINE.
Tudi letos si želimo, da finančne težave ne bi bile razlog za neudeležbo na taborjenju. Zavedamo se, da lahko prispevamo k lepšim počitnicam otrok. Glede tega nas kontaktirajte in skupaj bomo našli ugodno rešitev.

POPOTNI TABOR GG
Gozdovniki in gozdovnice!
Popotni tabor je namenjen tistim, ki boste letos zaključili 7., 8. ali 9. razred osnovne šole.
Kot smo že večkrat poudarili, menimo, da je ravno čas zelene rutke tisti, ki nam lahko ponudi največ dogodivščin, zato teh res ne gre zamuditi. Ena takšnih je tudi popotni tabor, ki ga sestavlja tridnevno potepanje, bivakiranje, druženje v naravi ter priložnosti za raznorazne pustolovščine. Letos se bomo odpravili popotnikovat po Dolenjski. Iz Nove Gorice se bomo 15. 7. 2019 z vlakom odpeljali proti začetku poti nosilcev prstanov. Pot bratovščine prstna bo zelo zanimiva ter polna doživetij in presenečenj. Prstane bomo na taborni prostor prinesli 17. 7. 2019 v popoldanskem času. Na celotni poti bomo dvakrat bivakirali.
Natančnejše informacije o poteku popotnega tabora in o opremi boste dobili naknadno.

Popotni tabor ni le pot, temveč skupek vseh dogodivščin, ki se nam na tej poti dogodijo. In ravno vse dogodivščine nam prehojene poti zapišejo v spomin kot nekaj posebnega, pristnega in vrednega spominjanja. Ponujajo nam bivakiranje na čudovitih travnikih, preizkušanje v iskanju najboljše poti na karti, spanje pod zvezdnatim nebom, okušanje kosila, z lastnimi rokami skuhanega na ognju, druženja z ljudmi, ki jih veseli isto kot nas …
Kdor je letos zaključili 7., 8. ali 9. razred osnovne šole, se na popotni tabor lahko prijavi preko spletne strani za prijavo na GG-taborjenje. Na prijavi označite, da se boste udeležili popotnega tabora.

Za dodatne informacije naju lahko pokličite.

Taborniški pozdrav!

Vodstvo taborjenja

Peter in Vičo

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux