Članarina 2023/24

Spoštovani taborniki, spoštovani starši!

Člani Društva rod soških mejašev moramo poravnati letno članarino. V letošnjem letu smo se zaradi podražitve članarine na Zvezi Tabornikov Slovenije odločili za malo drugačen pristop. Članarino lahko, glede na vaše zmožnosti, poravnate v treh različnih zneskih:

  • Minimalna članarina (30€): dostopna tudi tistim, ki si plačilo članarine sicer težko privoščijo.
  • Priporočena članarina (40€): članarina, za katero menimo, da jo lahko plača večinski del članov. Omogoča nam normalno delovanje društva ter brezplačne manjše akcije med letom.
  • Podporna članarina (50€): poleg osnovnega namena članarine pokrije še druga področja delovanja društva in nam s tem omogoča dodaten napredek (prenova opreme, naložba v društvene prostore, izobraževanja prostovoljcev…)

Seveda imajo prav vsi člani enake pravice in ugodnosti kot do sedaj, ne glede na višino plačane članarine. Podatki o izbiri višine članarine so seveda zaupni osebni podatki, obravnavali jih bomo po določilih GDPR.

QR kodo za plačilo si lahko generirate na https://mejasi.si/clanarina.

Poravnate jo na rodov TRR SI56-0475-0000-0280-672 z naslednjimi podatki:

Namen: PLAČILO ČLANARINE IME PRIIMEK

Koda namena: OTHR

Znesek: 30/40/50 €

IBAN prejemnika: SI56 0475 0000 0280 672

Ime in naslov: Društvo rod soških mejašev, Kidričeva 28C, 5000 Nova Gorica

Referenca: SI00 100-ZtsŠtevilka-2024

Prosimo, da pri plačevanju pravilno izpolnite polji namen in referenca. Če nimate, svoje ZTS-številke, nam prosim pišite na [email protected], da vam jo sporočimo. Potrudili se bomo, da vam na sporočilo odgovorimo takoj.

KAJ PRINAŠA PLAČANA ČLANARINA?

  • Otroci se lahko taborniških akcij udeležujejo le s plačano članarino. Večina enodnevnih in krajših akcij je za člane brezplačnih.
  • Letno naročnino na revijo Tabor, ki jo izdaja Zveza tabornikov Slovenije
  • ZTS-člansko izkaznico, ki prinaša popuste v nekaterih trgovinah (ZTS Zadruga). Članska izkaznica je tudi pogoj za udeležbo na tekmovanjih Zveze tabornikov Slovenije.
  • Novi člani in člani, ki prestopijo v drugo starostno skupino, dobijo rutko.
  • S plačano članarino pridobi tabornik tudi volilno pravico na občnem zboru in tako lahko soodloča o prihodnosti rodu.

Vsi, ki delujemo v Društvu Rod soških mejašev, smo prostovoljci. Za svoje delo torej nismo plačani z denarjem; za nas je pomemben odziv otrok in njihovi nasmejani obrazi. Da pa akcije lahko organiziramo, potrebujemo nekaj denarnih sredstev. Z denarjem, ki ga prinašajo članarine, se pokrijejo stroški brezplačnih akcij, presežek odhodkov nekaterih akcij, del članarine pa odvedemo na ZTS.

V rodu se zavedamo finančne stiske nekaterih tabornikov, zato se lahko v primeru, da vam trenutna finančna situacija onemogoča plačilo članarine, s starešino (Kaja – 051 603 311) dogovorite za znižanje ali oprostitev plačila članarine.

Taborniški pozdrav

Tjaž Valentinčič (031 221 431)

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux