VPIS 2023/24

RSM-jevci v taborniškem letu 2022/23 vpisujemo nove člane!

Če si želiš postati tabornik, izpolni pristopno izjavo na povezavi https://mejasi.si/za-clane/pristopna-izjava. Vpisujemo otroke od 2. razreda dalje. S srečanji pričnemo septembra in oktobra, o pričetku pa boste obveščeni po e-pošti. Za dodatne informacije nam lahko pišete na [email protected].

Kako zgledajo taborniške aktivnosti?

Otroci so glede na starost in šolo, ki jo obiskujejo, razdeljeni v vode. Vod je manjša skupina (5-15 otrok) z vodnikom, ki se srečuje enkrat tedensko po eno uro. Srečanja potekajo v okviru interesnih dejavnosti na osnovnih šolah ali v Panovcu. Vodnik za vsako vodovo srečanje pripravi raznolike taborniške aktivnosti kot so npr. spoznavanje gozda, postavljanje šotora, spoznavanje vozlov, kurjenje ognja.

Taborniki smo glede na starostno skupino razporejeni v taborniške družine. Družino medvedkov in čebelic (MČ) z rdečimi rutkami predstavljajo otroci od 2. do 5. razreda, družino gozdovnikov in gozdovnic z zelenimi rutkami pa otroci od 6. do 9. razreda. Od srednje šole dalje smo vodniki v družini popotnikov in popotnic in nosimo modre rutke. V našem rodu se delimo na mlajše z rumenim robom rutke (PP) in starejše z vijoličnim robom (PP+). Najstarejši taborniki, ki imajo 27 let ali več pa so grče in nosijo vijolično rutko.

Vsak mesec pripravimo tudi taborniško akcijo za vsako družino ali pa za cel rod. To so večurne ali večdnevne aktivnosti, izleti, jesenovanja, zimovanja ali taborjenja.

Vabljeni vsi otroci, mladostniki, pa tudi odrasli, da se nam pridružite na taborniških dogodivščinah!

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux