TABORJENJE LAHINJA 2023

Spoštovani starši, drage tabornice in taborniki!

 

Preteklo taborniško leto je bilo polno izkušenj in dogodivščin, zdaj pa se približuje konec šolskega leta, začetek počitnic ter taborjenje! Letos se bomo podali na skrivnostne pustolovščine na Bradavičarko, polno čarobnih junakov in neverjetnih mitoloških bitij.

DATUMI PRIHODA IN ODHODA ZA MČ-je IN GG-je

Letos se odpravljamo na nov taborni prostor, z njim pa prihajajo tudi nova raziskovanja in dogodivščine. Naša nova destinacija je taborni prostor ob Lahinji v Geršičih, manjšem naselju blizu Metlike v Beli krajini.

Datumi/termini taborjenja so sledeči:

 

DATUM DEL TABORJENJA POJASNILO
Ponedeljek, 17. julij – nedelja, 23. julij 2023 Tabor za MČ-je
(2.- 5. razred*)
Zbor bo v ponedeljek 17. julija, ob 7.45 pred OŠ Frana Erjavca.
*5. razredi ste po prestopu v GG-je vabljeni, da na taborjenju ostanete do četrtka, 27. julija.
Nedelja, 23. julij 2023 Starševski dan Za MČ-je to pomeni konec taborjenja.
Sobota, 15. julij – četrtek, 27. julij 2023 Tabor za GG-je
(6. – 9. razred)
Taborjenje se bo za vse GG-je začelo s popotnim taborom. Na taborni prostor bodo prispeli 17. julija.

POPOTNI TABOR

Letos bo popotni tabor organiziran za vse GG-je in bo potekal od 15. do 17. julija 2023 na lokaciji, ki jo bomo sporočili naknadno. Sestanek za pregled in razdelitev skupne opreme bo v četrtek, 13. julija, ob 17.00 za Dvorcem (Streliška pot 62). Na ta sestanek prinesite tudi že napravljen nahrbtnik za preostanek tabora. Kot vedno poudarjamo, je ravno čas zelene rutke tisti, ki nam lahko ponudi največ dogodivščin in izkušenj, zato tudi popotnega tabora ne gre zamuditi. Sestavlja ga tridnevno potepanje, bivakiranje, druženje v naravi ter dve noči spanja pod milim nebom. Iskali bomo najboljšo pot na zemljevidu, kuhali na ognju in se zvečer ob njem družili. Starši, ne skrbite, za spremstvo bo ustrezno poskrbljeno! Če se kateri od otrok popotnega tabora ne bo mogel udeležiti, potem naprošamo starše, da otroka pripeljete na taborni prostor sami. To naj bo le izjema, saj je letos popotni tabor predviden kot del GG-taborjenja.

PREVOZ

Za MČ-je bo zbor za odhod v ponedeljek, 17. julija, ob 7.45. Od tam se bomo z avtobusom odpeljali do Geršičev. V nedeljo, 23. julija, boste starši odpeljali MČ-je domov, GG-ji pa boste na taborjenju ostali še nekaj dni.

GG-ji se boste v soboto, 15. julija, iz Nove Gorice odpravili z javnim prevozom in peš v okviru popotnega tabora. Podrobnosti vam bomo poslali v ločenem obvestilu. V četrtek, 27. julija, boste GG-ji odšli domov z avtobusom, predvidoma v popoldanskih urah.

STARŠEVSKI DAN

Starševski dan bo v nedeljo, 23. julija. MČ-je boste starši odpeljali domov, GG-jev pa v času obiska staršev ne bo v taboru. GG-ji boste ostali na taborjenju še do četrtka, 27. julija 2023. Prihod v tabor je za starše ob 13.00, do takrat to ne bo mogoče. Postregli vas bomo s kosilom in kavo. Prosimo, da prinesete svojo posodo, kozarce in pribor, saj izposoja za vse ne bo mogoča, prav tako tudi pribor za enkratno uporabo ne bo na voljo.

PRIJAVE

Prijave bodo odprte do petka, 30. junija 2023. Po tem datumu se ne bo več mogoče prijaviti. Ob uspešni prijavi boste dobili avtomatsko potrditveno e-sporočilo. Prijave potekajo preko obrazca na rodovi spletni strani, ki je dostopen na zavihku ‘Za člane/Prijava na akcije/Prijava na Taborjenje 2023′ ali neposredno na naslovu https://prijava.mejasi.si.

TABORNIŠKI KROJ

Taborniško uniformo oz. kroj nosimo v zborih, ob dvigu in spustu zastave, ob prižigu večnega ognja, ob krstih in prisegah, zato taborniški kroj predstavlja svečano oblačilo vsakega tabornika. Ker pa vemo, da je to še dodaten strošek, vam ponujamo, da si otrok kroj na taborjenju brezplačno izposodi in ga morda na starševskem dnevu odkupite, če se za to odločite (cena je 30 € za nov kroj in 15 € za rabljen kroj).Če otrok torej svojega kroja nima, to označite na prijavnem obrazcu.

SESTANEK ZA STARŠE IN DODATNE INFORMACIJE

Sestanek za starše bo v petek, 16. junija 2023, ob 17.00 za Dvorcem (Streliška pot 62). Udeležba je priporočljiva za vse starše in tabornike, obvezna pa za tiste starše, katerih otroci se bodo taborjenja udeležili prvič.

CENA, POPUSTI IN PLAČILO

Datum Cena
MČ (2.-5. razred) 17. julij – 23. julij 2023 140 €
*5. razredi 17. julij – 27. julij 2023 170 €
GG (6.-9. razred) 15. julij – 27. julij 2023 200 €

 

*Otroci, ki so zaključili 5. razred, bodo na taborjenju prestopili k GG-jem in so zato vabljeni, da ostanejo še na GG-terminu. Če se za to odločite, to označite v prijavnem obrazcu.

Drugi in vsi nadaljnji otroci v družini dobijo pri ceni taborjenja 30 % popusta na osnovno ceno.

 

Primer: V družini so trije otroci, ki gredo na taborjenje. Najstarejši je GG, drugi je tudi GG, najmlajši je MČ. Izračun je naslednji:

Najstarejši otrok (GG): 200 €

Srednji otrok (GG): 140 € (ima 30% popusta)

Najmlajši otrok (MČ): 98 € (ima 30% popusta)

 

Znesek poravnate na rodov transakcijski račun TRR SI56-0475-0000-0280–672 preko QR-kode, ki ste jo prejeli v potrditvenem sporočilu ob prijavi ali z naslednjimi podatki:

 

Namen: TABORJENJE 2023 Ime in priimek udeleženca taborjenja (in ne staršev!)

Znesek: 140 € (MČ-taborjenje) ali 200 € (GG-taborjenje) oz. cena glede na izračun popusta

Sklic: SI00 108-*ZTS-ŠTEVILKA*-2023

Naš naslov: Društvo rod soških mejašev, Kidričeva 28C, 5000 Nova Gorica

 

Prosimo, da pri plačevanju pravilno izpolnete polji namen in referenca. Če nimate svoje ZTS-številke, nam pišite na [email protected], da vam jo sporočimo. Prosimo tudi, da tabornine in članarine za več otrok poravnate za vsakega otroka posebej z ustreznim namenom in sklicem. Znesek poravnajte do 30. junija. Rok za odjavo od taborjenja je tudi 30. junij, po tem datumu bo odjava z vračilom denarja mogoča le z utemeljitvijo (npr. zdravniško potrdilo o bolezni). Vsi udeleženci taborjenja morajo biti člani Rodu soških mejašev in imeti poravnano letno članarino (30 €).

Želimo si, da finančne ovire ne bi bile razlog za neudeležbo na taborjenju. Zavedamo se, da so časi še posebej težki in verjamemo, da lahko bolj kot kadarkoli prispevamo k lepšim počitnicam otrok. Glede tega nas kontaktirajte na telefonsko številko 051 603 311 (Kaja Šušmelj, starešina rodu) in skupaj bomo našli ugodno rešitev.

Taborniški pozdrav!

Vodstvo taborjenja (Leo, Mateo in Matija)

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux