TABORJENJE 2024

Spoštovani starši, drage tabornice in taborniki!

Taborniško leto je naokrog in pred vami je že težko pričakovano obvestilo o naši največji, najpomembnejši, najzabavnejši in najboljši akciji. Gre seveda za taborjenje, katerega tema je … Madagaskar v Egiptu! Naj pojasnimo. Pingvini z Madagaskarja so ustvarili časovni stroj in se tako skupaj z levom, zebro, žirafo in povodnim konjem znašli v času faraonov in piramid. Pridruži se nam na nepozabni dogodivščini in skupaj z živalicami razišči skrivnosti starega Egipta 🙂

DATUMI GG IN MČ IZMENE

Tako kot lani, bomo tudi letos taborili na Dolenjskem, natančneje v vasi Geršiči ob prečudoviti Lahinji.

Taborjenje bo potekalo takole:

  Starejši GG-ji (7.-9. razred) Vsi GG-ji (5.-9. razred)* MČ-ji (2.-4. razred)
DATUM torek, 23. julij – četrtek, 25. julij 2024 četrtek, 25. julij – nedelja, 4. avgust 2024 ponedeljek, 29. julij – nedelja, 4. avgust 2024
DEL TABORJENJA GG popotni tabor GG taborjenje MČ taborjenje
POJASNILO Letos se bodo do tabornega prostora peš odpravili le starejši GG-ji (popotni tabor je obvezen). 5. in 6. razred se priključijo starejšim GG-jem na GG tednu (prevoz iz Nove Gorice) MČ-ji se nam bodo na tabornem prostoru pridružili v ponedeljek (prevoz iz Nove Gorice).

*Otroci, ki so končali 5. razred, od vključno taborjenja dalje spadajo pod GG-je!

POPOTNI TABOR

Popotni tabor je obvezen za starejše GG-je (7.–9. razred) in bo potekal od 23. do 25. julija 2024 na lokaciji, ki bo sporočena naknadno. Čas zelene rutke je tisti, ki nam lahko ponudi največ dogodivščin, zato tudi popotnega tabora ne gre zamuditi. Sestavlja ga tridnevno potepanje, bivakiranje, druženje v naravi ter dve noči spanja pod milim nebom. Popotni tabor ni le pohod, ampak skupek dogodivščin na njem, ki se nam vtisnejo v spomin. Iskali boste najboljšo pot na zemljevidu, si postavili šotore, kuhali na ognju in se zvečer ob njem družili. Starši, ne skrbite, za  spremstvo bo ustrezno poskrbljeno.

STARŠEVSKI DAN

Starševski dan bo potekal v nedeljo, 4. avgusta 2024, in je namenjen staršem MČ-jev in GG-jev. Prihod v tabor je ob 13.00, do takrat to ne bo mogoče. Postregli vam bomo s kosilom in kavo. Prosimo, da prinesete svojo posodokozarce in pribor, saj izposoja za vse ne bo mogoča, prav tako tudi pribor za enkratno uporabo ne bo na voljo. Prevoz s taborjenja ni organiziran – po starševskem dnevu starši odpeljete otroke domov.

PREVOZ

Starejši GG-ji (7.-9. razred) se boste v torek, 23. julija 2024, iz Nove Gorice do izhodišča popotnega tabora odpravili z javnim prevozom (točno uro in lokacijo odhoda sporočimo naknadno).

OPOMBA: Nahrbtnik z opremo za glavni del taborjenja boste oddali v ponedeljek, 22. 7. 2024. Na popotni tabor pa boste vzeli le tisto, kar potrebujete za te tri dni. Prav tako bodite pozorni na obvestilo o prevzemu skupne opreme.

Mlajši GG-ji (5. in 6. razred) se boste v četrtek, 25. julija 2024, iz Nove Gorice do Geršičev odpravili z javnim prevozom (točno uro in lokacijo odhoda sporočimo naknadno). Opremo za taborjenje imejte spakirano v nahrbtniku, saj je od postaje do tabornega prostora nekaj minut hoje.

Zbor za MČ-je bo v ponedeljek, 29. julija 2024, ob 10.00 pred Osnovno šolo Frana Erjavca. Na taborjenje se bomo odpeljali z avtobusom.

V nedeljo, 4. avgusta 2024, boste starši odpeljali otroke domov.

CENA, POPUSTI IN PLAČILO

DATUM CENA
GG TABORJENJE in POPOTNI TABOR 23. 7. – 4. 8. 2024  200 €
GG TABORJENJE 25. 7. – 4. 8. 2024  170 €
MČ TABORJENJE 29. 7. – 4. 8. 2024  140 €

Drugi in vsi nadaljnji otroci v družini dobijo pri ceni taborjenja 25 % popusta na osnovno ceno.

 Primer: V družini so trije otroci, ki gredo na taborjenje. Najstarejši je GG, drugi je tudi GG (5. razred), najmlajši je MČ. Popust se obračuna na NAJCENEJŠE tabornine. Izračun je naslednji:

Najstarejši otrok (GG): 200 €

Srednji otrok (GG 5. razred): 127,5 € (ima 25 % popusta)

Najmlajši otrok (MČ): 105 € (ima 25 % popusta)

 

Znesek poravnate na rodov transakcijski račun TRR SI56-0475-0000-0280–672 preko QR-kode, ki ste jo prejeli v potrditvenem sporočilu ob prijavi ali z naslednjimi podatki:

 

Namen: TABORJENJE 2024 Ime in priimek udeleženca taborjenja

Sklic/referenca: SI00 108-[ZTS-ŠTEVILKA]-2024

 

Prosimo, da pri plačevanju pravilno izpolnete polji namen in referenca/sklic. Če nimate svoje ZTS številke, nam pišite na [email protected], da vam jo sporočimo. Prosimo tudi, da tabornine in članarine za več otrok poravnate za vsakega otroka posebej z ustreznim namenom in sklicem. Znesek poravnajte do 8. julija 2024. Rok za odjavo od taborjenja je tudi 8. julij, po tem datumu bo odjava z vračilom denarja mogoča le z utemeljitvijo (npr. zdravniško potrdilo o bolezni).

 

Želimo si, da finančne ovire ne bi bile razlog za neudeležbo na taborjenju. Verjamemo, da lahko prispevamo k lepšim poletnim počitnicam otrok. Glede tega nas kontaktirajte na telefonsko številko 051 603 311 (Kaja Šušmelj, starešina rodu) in skupaj bomo našli ugodno rešitev.

PRIJAVE

Prijave za taborjenje 2024 so že odprte in bodo odprte do vključno 8. julija 2024. Te potekajo preko obrazca na rodovi spletni strani (mejasi.si), ki je dostopen na zavihku ‘Za člane/Prijava na akcije/Prijava na taborjenje 2024’ ali neposredno na naslovu taborjenje.mejasi.si. Po uspešni prijavi na naveden e-poštni naslov prejmete potrdilo o prijavi in podatke za nakazilo tabornine.

POZOR! To povratno obvestilo ne upošteva popustov za otroke iz iste družine ali morebitnih popustov zaradi skrajšanega taborjenja. Če članarine še niste poravnali, vas bo o tem sistem obvestil. Prosimo, da jo poravnate v najkrajšem možnem času oziroma se v primeru napake obrnete na [email protected].

TABORNIŠKI KROJ

Taborniške uniforme oziroma kroje taborniki nosimo v zborih, ob dvigu in spustu zastave, ob prižigu večnega ognja, ob krstih in prisegah, zato taborniški kroj predstavlja svečano oblačilo vsakega tabornika. Ker pa vemo, da je to še dodaten strošek, vam ponujamo možnost, da si otrok kroj na taborjenju brezplačno izposodi, na starševskem dnevu pa ga lahko kupite, če se za to odločite (cena je 40 € za nov kroj in 20 € za rabljen kroj). Če otrok nima svojega kroja, to označite na prijavnem obrazcu.

SESTANEK ZA STARŠE

Sestanek za starše bo v petek, 21. junija 2024, ob 17.00 na Osnovni šoli Frana Erjavca. Udeležba je priporočljiva za vse starše in tabornike, obvezna pa za tiste starše, katerih otroci se bodo taborjenja udeležili prvič.

 

Za dodatne informacije naju lahko pokličete na telefonsko številko 031 221 431 (Tjaž, starešina taborjenja) in 030 433 959 (Taja, taborovodja).

 

Taborniški pozdrav!

Vodstvo taborjenja (Taja in Tjaž)

 

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux