Pogosta vprašanja

Kaj so starostne skupine pri tabornikih?
– Murni – od 6. do 7. leta (rumena rutka)
– MČ, medvedki in čebelice – od 7. do 11. leta (rdeča rutka z rumenim robom)
– GG, gozdovniki in gozdovnice – od 11. do 15. leta (zelena rutka z rumenim robom)
– PP, popotniki in popotnice – od 15. do 21. leta, (modra rutka z rumenim robom)
– RR, raziskovalci in raziskovalke – od 21. do 27. leta (oranžna rutka z rumenim robom, v RSM modra rutka z vijoličnim robom)
– Grče – starejši od 27. let (vijolična rutka)

Kaj je članarina?
Članarina je prispevek, ki ga vsak tabornik plača enkrat letno, s tem pa si zagotovi celoletno članstvo v Rodu soških mejašev, posledično pa v Zvezi tabornikov Slovenije (ZTS). V skladu s statutom društva (ki je usklajen z drugimi taborniškimi organizacijami) se lahko dejavnosti udeležujejo le člani rodu, zato je po prejemu položnice poravnana članarina pogoj za udeležbo na akcijah. Članarine ne moremo vračati.

Kaj vključuje članarina?
– člansko izkaznico ZTS,
– enoletno naročnino na taborniško revijo Tabor,
– nekatere nekajurne taborniške aktivnosti, del nekaterih plačljivih aktivnosti,
– uporabo skupne taborniške opreme,
– taborniško rutico ob vpisu v rod oziroma prestopu v drugo starostno vejo,
– značko, ki simbolizira pridobljeno taborniško znanje.
– našitek, ki simbolizira pridobljeno taborniško veščino
– 10 % popusta v trgovinah Iglu šport (z izkaznico)
Članarino uporabimo za tekoče delovanje društva, saj z njo pokrivamo tekoče stroške delovanja Rodu, subvencioniramo udeležbo vodnikov na tečajih in stroške nekaterih programskih aktivnosti. Brez članarine bi bilo delovanje društva praktično onemogočeno.

Kako se lahko prijavimo na akcije?
Prijavo na akcijo (izlet, jesenovanje, tekmovanje, tabor …) se opravi do objavljenega roka preko elektronske prijavnice. Povezava do prijavnice je objavljena na spletni strani v novici posamezne akcije ali na posebni strani. Elektronsko prijavo zahtevamo za vse akcije, saj nam število prijavljenih otrok zelo olajša organizacijo akcije.
S prijavo na taborniško akcijo se starši zavežejo, da bodo v navedenem roku poravnali finančne obveznosti in tako vodnikom omogočili pravočasno in kakovostno pripravo akcije. Prijava velja, če je znesek poravnan do v obvestilu določenega roka na tekoči račun RSM.

Kako lahko poravnamo stroške akcije?
Plačilo taborniške akcije se izvede z nakazilom na transakcijski račun rodu, če ob razpisu akcije ni drugače navedeno. Plačilo akcije je potrebno opraviti do objavljenega roka za plačilo.

Kateri so podatki za nakazilo?
Ob nakazilu kot namen plačila navedite Ime in priimek otroka – Naziv akcije (primer: Mihec Novak – Izlet v Atlantis), kot kodo namena pa izberete OTHR. Številka sklica je za vsako akcijo navedena na obvestilu, vedno pa vključuje številko, ki jo najdete na taborniški izkaznici otroka. Plačnike zelo lepo prosimo, da obvezno napišejo namen plačila, da lahko ustrezno zabeležimo prilive.

Obstajajo kakšni popusti?
Pri večjih taborniških akcijah priznavamo 30 % popusta na vsakega dodatnega družinskega člana (bratje in sestre). Popusti so vedno objavljeni v razpisu akcije. Za članarino tega popusta ni. Akcije vedno načrtujemo z mislijo na minimalne stroške. Tudi vodniki plačamo svoj delež pri udeležbi na akciji.
V Rodu soških mejašev si želimo, da finančne težave ne bi bile razlog za neudeležbo na taborniških akcijah. Zavedamo se, da lahko prispevamo k lepšemu preživljanju aktivnega prostega časa. Glede tega nas kontaktirajte in skupaj bomo našli ugodno rešitev.

Kakšni so pogoji za odpoved in vračilo denarja?
Ker se trudimo, da bi naše taborniške akcije obiskovalo čim večje število tabornikov in tako tudi v naravi širilo svoje praktično znanje, težimo k temu, da do odpovedi prijave s strani staršev ali otrok ne bi prihajalo. Kljub temu priznavamo vračila sorazmernega deleža vplačanega denarja v primerih zdravstveno potrjenih osebnih okoliščin. Za vračilo denarja moramo zahtevati zdravniško potrdilo. Višina povračila je odvisna od višine fiksnih stroškov na akciji in se jo določi pri vsakem primeru posebej.
Odpoved prijave zaradi slabe vremenske napovedi, neudeležbe najboljšega prijatelja na akciji ali prihajajoče kontrolne naloge v šoli taborniki ne poznamo.

Katerih akcij se mora otrok udeležiti?
Letni program pazljivo načrtujemo že pred začetkom šolskega leta. Pri izbiri akcij izhajamo iz splošnega taborniškega programa, ki ga določa ZTS, naših izkušenj, temelječih na praksi, zanimivosti vsebin in prilagodljivosti posamezni starostni skupini. Vse akcije so pomembne in vredne udeležbe, še posebej pa poudarjamo udeležbo na večdnevnih akcijah. Taborništvo zaznamuje stopenjevalni program, zato je tudi enodnevna akcija v Novi Gorici za MČ-ja stopnica k taborniškemu znanju. Akcije med taborniškim letom se dopolnjujejo in znanje, pridobljeno med letom, se izrazi na vrhuncu taborniškega leta – taborjenju. Kdor želi biti tabornik, se mora taborjenja udeležiti.

 

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux