VESOLJSKI FILMSKI VEČER

Dragi MČ-ji in starši!

Čas je, da se skupaj podamo na enkratno vesoljsko dogodivščino!

 

Zapuščen observatorij združi slepega astronoma Hermana in najstnika Tobija.***** več o filmu spodaj

 

Pridružite se nam na nepozabnem vesoljskem kino večeru v sredo, 7. februarja 2024, ko se bomo ob 17.00 zbrali pred gledališko dvorano Gimnazije Nova Gorica in si skupaj ogledali slovenski mladinski film Vesolje med nami ter obiskali observatorij Gimnazije Nova Gorica. Akcija se bo zaključila na istem mestu ob 20.00.

Vesoljski večer bomo izvedli tudi v primeru slabega vremena. Se bo že našlo kaj zanimivega, kar bomo lahko videli skozi teleskop!

Udeležba na akciji je brezplačna. Prijave sprejemamo do ponedeljka, 5. februarja 2024, preko spletne povezave: https://mejasi.si/prijava-na-akcije/filmska-akcija

S seboj vam ni treba prinesti prigrizkov, saj bomo zanje poskrbeli mi! Lahko pa s seboj prinesete vodo, če boste po kokicah postali žejni😊. Ne pozabite na rutko!

 

Upam, da se bomo na to vesoljsko dogodivščino podali v čim večjem številu!

Taborniški pozdrav!

Zarja

 

*****

Vesolje med nami je mladinska drama o odraščanju, postavljena v mestece Kostanjevica na Krki. Zgodba govori o 14-letnemu Kanadčanu Tobiju, ki z mamo Kristino za poletne počitnice pripotuje na obisk v Slovenijo, k babici Gizeli. Kristine že več let ni bilo v domače kraje, sedaj pa je prišla nenadoma in z veliko novico o razstavi, ki naj bi jo pripravila v lokalni galeriji. Tobi ni navdušen nad idejo, da bo počitnice preživel v tuji deželi, brez prijateljev in očeta. Slaba volja se stopnjuje, ko se prvič sreča z rasnimi predsodki lokalnih otrok. Edino svetlo točko mu predstavlja Tjaša, ki ga s svojo pustolovsko naravo zelo privlači. Njuno druženje ga pripelje do nenavadnega srečanja z oslepelim astronomom Hermanom, ki je prav tako kot Tobi “vaški izobčenec”. Herman odpre Tobiju vrata pozabljenega observatorija, kjer mu s pomočjo svojega bogatega znanja o astronomiji podeli življenjske nauke, ki izvirajo v vesolju in se nanašajo na življenje na Zemlji.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux