Popotni tabor - Okoli sveta 2017

Pozdravljeni!

V petek, 30. 6. 2017, smo za vse udeležence letošnjega pohodnega tabora organizirali sestanek, na katerem je tekla beseda predvsem o obvezni osebni in skupni opremi, ki jo morate imeti vsi udeleženci s seboj, ter o poti, ki jo bomo prehodili. Tukaj smo povzeli bistvene stvari.

ODDAJA PRTLJAGE ZA TABORJENJE, PREGLED OPREME ZA POPOTNI TABOR  IN RAZDELITEV SKUPNE OPREME

Vsi udeleženci popotnega tabora boste prtljago, ki jo boste potrebovali samo v taboru (pri Krki) in ne na popotnem taboru, prinesli v Dvorec, in sicer v četrtek, 13. 7. 2017, ob 18.00. Ta oprema je lahko zložena bodisi v nahrbtnik bodisi v potovalko (torej ni nujno, da je v nahrbtniku). Takrat si bomo tudi razdelili skupno opremo za popotni tabor.

Takrat (13. 7. 2017 ob 18.00) morate s sabo prinesti tudi vso opremo za popotni tabor, zloženo v nahrbtnik – torej »spakiran« nahrbtnik. Pregledali bomo, da nimate pretežkih nahrbtnikov, da imate s sabo najnujnejše stvari ter razne primerke trojih dolgih hlač dali ven ;) Razdelili si bomo skupno opremo. UDELEŽBA JE OBVEZNA!

NAHRBTIK IN OPREMA:

Vsa oprema mora biti zložena v primernem nahrbtniku; ta mora biti dovolj udoben, da ga boste lahko tri dni nosili, pa tudi dovolj velik, da bo poleg vaše osebne opreme vanj šel tudi del skupne. Šolska torba ni primerna.

Oblačila, spalno vrečo – skratka stvari, ki se ne smejo zmočiti – zložite v najlonske vrečke.

Če vsa oprema ne gre V nahrbtnik in jo boste zato pritrdili NA nahrbtnik (na zunanjo stran), mora to biti narejeno tako, da vas oprema ne bo ovirala pri hoji. To pomeni, da nič ne sme »opletati«, padati, poskakovati itd. Seveda pa mora biti večina opreme v notranjosti nahrbtnika.

Bodite pozorni na to, v kateri del nahrbtnika zlagate različno težke kose opreme.

V nahrtniku MORA ostati prostor za del skupne opreme (šotorka, nekaj druge opreme, nekaj hrane).

Ne nosite s sabo stvari, ki jih ne boste potrebovali!!!

OBUTEV:

Pomemben del osebne opreme predstavlja obuvalo. Za tokratni popotni tabor so primerni nizki ali visoki pohodni čevlji. Imeti morajo profil – podplat ne sme biti raven. Različne »skejtarce«, »allstarke« ipd. torej niso primerne.

Čevlji, s katerimi boste hodili, morajo biti uhojeni in vas ne smejo žuliti, tiščati, ostajati, skratka, morajo vam biti udobni. Če se na popotni tabor odpravljate z novimi čevlji, jih prej preizkusite in uhodite na nekaj pohodih.

Pazite tudi, da vas ne bodo tiščale neprimerne nogavice.

HRANA IN PIJAČA

Udeleženci popotnega tabora morate poskrbeti za hrano za 1. dan do večerje. Kosilo in malice za 1. dan (tj. 15. 7. 2017) morate torej prinesti od doma.

Za večerjo 1. dan,  oba zajtrka (2. in 3. dan) bomo poskrbeli skupaj, prav tako tudi za kosilo in večerjo 2. dan ter za kosilo 3. dan.

Za vse malice in prigrizke morate udeleženci poskrbeti sami. Priporočamo žitne ploščice, sadje, suho sadje …

Na poti bomo 2. in 3. dan predvidoma šli mimo trgovine.

Udeleženci morate imeti s seboj čutarico oz. plastenke za vsaj 2 L pijače (raje več). Dobro je, da na poti ne pijete presladkih pijač, prav tako pa samo voda tudi ni priporočljiva. Na poti se bomo ustavljali v vaseh, kjer bomo domačine prosili, da nam natočijo vodo.

Ne nosite s sabo raznih sladnih in gaziranih pijač, saj te predstavljajo le dodatno težo, ki vas bo ovirala pri hoji.

Vodo bomo točili sproti.

PREDVIDEN POTEK POPOTNEGA TABORA (možna so tudi odstopanja od predvidene trase)

  1. dan (sobota, 15. 7. 2017):

Zbor ob 5.05 (zjutraj) na avtobusni postaji v Novi Gorici. Z avtobusom redne linije se bomo odpeljali proti Kobaridu in izstopili v Kamnem.

Hodili bomo od vasi Kamno do Modrejc. Tam bomo bivakirali.

  1. dan (16. 7. 2017):

Z bivaka se bomo odpravili na Železniško postajo Most na Soči (kraj Postaja). Odpeljali se bomo v Bohinjsko Bistrico.

Hodili bomo do Bohinjskega jezera in okrog njega. Bivakirali bomo v bližini Srednje vasi.

  1. dan (17. 7. 2017)

Z bivaka se bomo vrnili na železniško postajo v Bohinsjki Bistrici. Odpeljali se bomo na Dolenjsko, vmes bomo presedli na avtobus.

Prehodili bomo približno 10 km do tabora v Podgozdu.

Skupaj bomo prehodili približno 45–55 km. V kombinaciji z morebitno visoko temperaturo in soncem ter težkim nahrbtnikom je pomembno, da ste udeleženci popotnega tabora dobro vzdržljivostno pripravljeni.

Za dodatne informacije sva vam na voljo na: 041 500 747 (Maja) in 041 816 809 (Simon).

Taborniški pozdrav

vodstvo popotnega tabora