Čistilna akcija in kresovanje

Dragi otroci in spoštovani starši!

Poleg drugih akcij v aprilu organiziramo tudi dva dogodka v sklopu dogajanja ob 70-letnici Nove Gorice, ki sta namenjena širši javnosti.

Prvi od teh je čistilna akcija. Potekala bo na dan tabornikov in na dan Zemlje, to je v soboto, 22. aprila. Akcija začne ob 10.00 na Bevkovem trgu, in sicer bo dopoldne potekalo čiščenje okolice, od 13.00 dalje pa pripravljamo delavnice za otroke in odrasle na Bevkovem trgu. Delavnice so usmerjene v preventivo za zmanjševanje odpadkov; v popravilo lahko prinesete kaj nedelujočega, si izdelate svoje milo, osvojite recikliranje odpadkov in še mnogo več. Dogodek organiziramo v sodelovanju z novogoriškimi skavti ter Mestno občino Nova Gorica.

Drugi dogodek je kresovanje, ki bo potekalo v nedeljo, 30. aprila, v Borovem gozdičku v Novi Gorici. Soorganiziramo ga v sodelovanju z Mestno občino Nova Gorica. Dogajalo se bo od 13.00 dalje, ko začnemo s peko palačink in otroškimi delavnicami. Zvečer sledi prižig kresa ob 20.30 ter koncerta skupin Čedahuči in Nesesari Kakalulu.

Oba dogodka sta opisana tudi na našem FB-profilu Rod soških mejašev Nova Gorica ter na naši spletni strani www.mejasi.si.

Lepo vas vabimo, da se nam na dogodkih pridružite in da nanje povabite tudi svoje družinske člane, prijatelje, sošolce, sosede!

Lep pozdrav

Organizacijska ekipa RSM