Divje babe in bolnica Franja

!!!OBVESTILO - 25.5.2017!!!

"Zaradi zapletov glede sobotnega izleta si ne bomo ogledali arheološkega parka Divje babe, ampak rov. To je Antonijev rov v Idriji, ki je eden večjih rudnikov živega srebra na svetu in je začel delovati okrog leta 1500."

V soboto, 27. 5. 2017, se bomo vse taborniške družine odpravile na Cerkljansko in pokukale v zgodovino. Najprej bomo obiskali arheološki park Divje babe in se tam vrnili približno 50 tisoč let nazaj, v čas neandrtalcev, nato pa v partizansko bolnico Franjo, ki je bila postavljena v obdobju 2. svetovne vojne. Obisk arheološkega parka je nagrada cerkljanskih tabornikov za doseženo prvo mesto na tekmovanju Človek, ne jezi se.

Zbrali se bomo ob 8.15 na parkirišču pred Osnovno šolo Frana Erjavca Nova Gorica. Povratek bo predvidoma ob 16.30 na isto mesto. V primeru, da bomo doma prej ali kasneje, vam bomo to sporočili prek SMS-sporočila.

Taborniki potrebujete malico in primerno obleko in obutev, ker bomo hodili po gozdnih poteh.

Cena akcije je 10 € in vključuje strošek prevoza ter vstopnino v partizansko bolnico. Znesek nakažite na rodov TRR (SI56 - 0475 - 0000 - 0280 - 672) do četrtka, 25. 5. 2017. Sklic je SI00 + številka članske izkaznice tabornika. Kot namen plačila napišite ime in priimek tabornika ter ime akcije (Divje babe).

Prijave potekajo do četrtka, 25. 5. 2017, prek SMS-sporočila na telefonsko številko 051 251 669 (Eva). V sporočilo napišite ime in priimek otroka, šolo in razred. Do istega datuma morajo biti poravnani tudi stroški akcije, vendar le nakazilo na rodov TRR ne šteje kot prijava. Kot vedno tudi tokrat velja, naj stroški niso razlog za neudeležbo. Če bi se radi dogovorili za nižjo ceno, pokličite na zgoraj navedeno številko. Število mest je omejeno, zato se prijavite čim prej.

V primeru dežja bo akcija ponovno odpadla, o čemer boste obveščeni v petek. Če bo prestavljena na kasnejši datum, boste o tem obveščeni naknadno.

Taborniki, ki ste se na akcijo prijavili že aprila ali maja, morate prijavo ali odjavo ponovno sporočiti na navedeno telefonsko številko. Tisti, ki ste ceno poravnali že prej, te obveznosti seveda nimate več.

Taborniški pozdrav

Eva