Journey to the End of the Night

Novogoriški taborniki Roda soških mejašev oktobra organiziramo ulično igro, imenovano ''Journey to the End of the Night'' (Potovanje na konec noči). Igro so leta 2006 zasnovali mladeniči v ZDA in od takrat se je odvila že v mnogih krajih po svetu, leta 2014 prvič tudi v Novi Gorici.

Gre za dogodek, ki ponuja pravo mero športa, adrenalina, tekmovalnosti ter druženja in spominja na poenostavljeno orientacijo, ki je namenjena širši množici ljudi.

Tekmovalci s pomočjo zemljevidov odkrivajo kotičke mesta, pri tem pa bežijo. Edine varne točke, kjer ne morejo biti ulovljeni in si lahko odpočijejo, so tako tako imenovani ''safe zones'' (varna območja), kjer morajo opraviti določene (ne preveč težke) naloge. ''Chasers'' (lovilci) in ''runners'' (bežalci) se med seboj ločijo po trakovih različne barve, ovitih okoli roke. Zmagovalec je tisti bežalec, ki neulovljen pride na cilj. Če je dotaknjen, mora svoj trak dati lovilcu, vendar zanj igra še ni končana. Okoli roke si zdaj on ovije lovilski trak in še vedno ima možnost zmagati v kategoriji največ ulovljenih bežalcev.

Bi se nam pridružil tudi ti? Pridi v soboto, 22. 10. 2016, ob 18.00 v park za bencinsko črpalko v Solkanu, kjer bo zbor in štart.

Ker gre za dogodek, ki je namenjen tudi ''netabornikom'', prijave NE bodo potekale preko SMS-sporočil in še niso odprte. Vsakdo si mora zagotoviti karto, to pa bo mogoče storiti preko internetne strani. Pomembna razlika od običajnih akcij je tudi v tem, da se tega dogodka udeležite na lastno odgovornost. Osebe do 15. leta se ga smete udeležiti v spremstvu polnoletnega spremljevalca.

Podrobnosti o dogodku, roku prijav, kartah in navodilih igre spremljajte na facebook strani dogodka Journey to the End of the Night Nova Gorica.

Taborniški pozdrav!
Organizacijska ekipa dogodka