Popotni tabor

Pozdravljeni!

V ponedeljek, 4. 7. 2016, smo za vse udeležence letošnjega popotnega tabora organizirali sestanek, na katerem je tekla beseda predvsem o obvezni osebni in skupni opremi, ki jo morate imeti vsi udeleženci s seboj. Tukaj smo povzeli bistvene stvari.

NAHRBTIK IN OPREMA:

Tukaj najdete seznam opreme.

Vsa oprema mora biti zložena v primernem nahrbtniku; ta mora biti dovolj udoben, da ga boste lahko tri dni nosili, pa tudi dovolj velik, da bo poleg vaše osebne opreme vanj šel tudi del skupne opreme.

Oblačila, spalno vrečo – skratka stvari, ki se ne smejo zmočiti – zložite v najlonske vrečke.

Če vsa oprema ne gre V nahrbtnik in jo boste zato pritrdili NA nahrbtnik (na zunanjo stran), mora to biti narejeno tako, da vas oprema ne bo ovirala pri hoji. To pomeni, da nič ne sme »opletati«, padati, poskakovati itd. Seveda pa mora biti večina opreme v notranjosti nahrbtnika.

Bodite pozorni na to, v kateri del nahrbtnika zlagate različno težke kose opreme.

OBUTEV:

Pomemben del osebne opreme predstavlja obuvalo. Za tokratni popotni tabor so primerni nizki ali visoki pohodni čevlji. Imeti morajo profil – podplat ne sme biti raven. Različne »skejtarce«, »allstarke«, telovadni copati … torej niso primerni.

Čevlji, s katerimi boste hodili, morajo biti uhojeni in vas ne smejo žuliti, tiščati, ostajati, skratka, morajo vam biti udobni. Če se na popotni tabor odpravljate z novimi čevlji, jih prej preizkusite in uhodite na nekaj pohodih.

Pazite tudi, da vas ne bodo tiščale neprimerne nogavice.

HRANA IN PIJAČA

Udeleženci popotnega tabora morate poskrbeti za hrano za 1. dan do večerje. Kosilo in malice za 1. dan (16. 7. 2016) morate torej prinesti od doma. Večerjo si bomo skuhali.

Za oba zajtrka (2. in 3. dan) bomo poskrbeli skupaj, prav tako tudi za kosilo in večerjo 2. dan in za kosilo 3. dan. Večerja 3. dan nas bo čakala v taboru. Skupaj bomo poskrbeli tudi za malice.

Za vse priboljške in prigrizke morate udeleženci poskrbeti sami. Priporočamo žitne ploščice, sadje, suho sadje …

2.  in 3. dan bomo predvidoma šli mimo trgovine.

Udeleženci morate imeti s seboj čutarico oz. plastenke za vsaj 2 L pijače (raje več). Dobro je, da na poti ne pijete presladkih pijač, prav tako pa samo voda tudi ni priporočljiva. Ustavljali se bomo v vaseh in tam bomo domačine prosili, da nam natočijo vodo.

ODDAJA PRTLJAGE ZA TABORJENJE IN RAZDELITEV SKUPNE OPREME

Vsi udeleženci popotnega tabora boste prtljago, ki jo boste potrebovali samo v taboru (pri Krki) in ne na popotnem taboru, prinesli v Dvorec, in sicer v petek, 15. 7. 2016, ob 9.15 (mogoče bomo uro premaknili). Ta oprema je lahko zložena bodisi v nahrbtnik bodisi v potovalko (torej ni nujno, da je v nahrbtniku). Takrat si bomo tudi razdelili skupno opremo in šotorke za popotni tabor. Udeležba je obvezna za vse udeležence popotnega tabora!

PREDVIDEN POTEK POPOTNEGA TABORA (možna so tudi odstopanja od predvidene trase)

  1.  dan (16. 7. 2016): Ob 5.45 (zjutraj) se bomo zbrali na železniški postaji v Novi Gorici. Izstopili bomo v Kranju ob 10.25. Hodili bomo dopoldne in popoldne, z vmesnimi postanki in daljšim postankom za kosilo. Zvečer bomo postavili bivak in skuhali večerjo.
  2. dan (17. 7. 2016): Hodili bomo ves dan, seveda z daljšim vmesnim postankom. Skuhali bomo kosilo. Zvečer bomo postavili bivak in skuhali večerjo.
  3. dan (18. 7. 2016): Hodili bomo dopoldne. Iz Kamnika se bomo z vlakom odpeljali ob 13.19. V Ivančni Gorici bomo presedli na avtobus in se odpeljali v Dvor. Od tod pa le še nekaj kilometrov hoje ... in že bomo na večerji v taboru pri Krki ;)

Skupaj bomo prehodili približno 45 km. V kombinaciji z morebitno visoko temperaturo in soncem ter težkim nahrbtnikom je pomembno, da ste udeleženci popotnega tabora dobro kondicijsko pripravljeni.

Za dodatne informacije sem vam na voljo na: 041500747 (Maja).

Taborniški pozdrav
vodstvo taborjenja