RSM Novice

Subscribe to RSM Novice feed
Posodobljeno: 17 ur 45 min nazaj

Zlet - zadnje informacije

30 Julij, 2017 - 23:02

Pozdravljeni – Na Zlet za vzlet

Dobimo se v torek pred OŠ Frana Erjavca ob 6.15. Ne zamujajte. S SPOOT-om imamo skupaj najet avtobus, ki nas bo odpeljal na različne štartne lokacije za bivak.

Opremo oziroma prtljago imejte razdeljeno na dva dela:

  • pohodni nahrbtnik za bivak, v katerega zložite stvari, ki jih boste potrebovali na bivaku (obleke, spalka, armafleks, lučka, denarnica z dokumenti in nekaj denarja za rezervo, lahko nekaj hrane) + pustite prostor za skupno opremo
  • nahrbtnik/potovalka za zlet, z vso ostalo prtljago.

Povratek bo prav tako izveden s skupnim SPOOT avtobusom 10. avgusta. Točne ure in poteka zadnjega dne še ne vemo, tako da bomo informacije o prihodu domov sporočili tekom Zleta.

Prosim javite mi (Fagotu), če slučajno niste dobili kreditne kartice. Na Zletu bo vse plačevanje (mini bar za sokove in razne pijače, različni priboljški,...) potekalo samo prek kartic!

Seznam vse opreme si pripravite sami, lahko si pomagate s seznamom za taborjenje. Vseeno pa so tukaj napisane najpomembnejše stvari, ki jih morate vzeti:
Rutka, kroj, osebni dokument, zdravstvena kartica, kopalke, brisača, lučka, toaletni papir za bivak. 

Za dodatne informacije si poglejte spodnje povezave:

http://zlet.taborniki.si/index.php/program/bivak

http://zlet.taborniki.si/index.php/porocilo/pogosta-vprasanja

Se vidimo, Fago (041 780 597) & Leni (031 536 028)

Popotni tabor - Okoli sveta 2017

4 Julij, 2017 - 16:12

Pozdravljeni!

V petek, 30. 6. 2017, smo za vse udeležence letošnjega pohodnega tabora organizirali sestanek, na katerem je tekla beseda predvsem o obvezni osebni in skupni opremi, ki jo morate imeti vsi udeleženci s seboj, ter o poti, ki jo bomo prehodili. Tukaj smo povzeli bistvene stvari.

ODDAJA PRTLJAGE ZA TABORJENJE, PREGLED OPREME ZA POPOTNI TABOR  IN RAZDELITEV SKUPNE OPREME

Vsi udeleženci popotnega tabora boste prtljago, ki jo boste potrebovali samo v taboru (pri Krki) in ne na popotnem taboru, prinesli v Dvorec, in sicer v četrtek, 13. 7. 2017, ob 18.00. Ta oprema je lahko zložena bodisi v nahrbtnik bodisi v potovalko (torej ni nujno, da je v nahrbtniku). Takrat si bomo tudi razdelili skupno opremo za popotni tabor.

Takrat (13. 7. 2017 ob 18.00) morate s sabo prinesti tudi vso opremo za popotni tabor, zloženo v nahrbtnik – torej »spakiran« nahrbtnik. Pregledali bomo, da nimate pretežkih nahrbtnikov, da imate s sabo najnujnejše stvari ter razne primerke trojih dolgih hlač dali ven ;) Razdelili si bomo skupno opremo. UDELEŽBA JE OBVEZNA!

NAHRBTIK IN OPREMA:

Vsa oprema mora biti zložena v primernem nahrbtniku; ta mora biti dovolj udoben, da ga boste lahko tri dni nosili, pa tudi dovolj velik, da bo poleg vaše osebne opreme vanj šel tudi del skupne. Šolska torba ni primerna.

Oblačila, spalno vrečo – skratka stvari, ki se ne smejo zmočiti – zložite v najlonske vrečke.

Če vsa oprema ne gre V nahrbtnik in jo boste zato pritrdili NA nahrbtnik (na zunanjo stran), mora to biti narejeno tako, da vas oprema ne bo ovirala pri hoji. To pomeni, da nič ne sme »opletati«, padati, poskakovati itd. Seveda pa mora biti večina opreme v notranjosti nahrbtnika.

Bodite pozorni na to, v kateri del nahrbtnika zlagate različno težke kose opreme.

V nahrtniku MORA ostati prostor za del skupne opreme (šotorka, nekaj druge opreme, nekaj hrane).

Ne nosite s sabo stvari, ki jih ne boste potrebovali!!!

OBUTEV:

Pomemben del osebne opreme predstavlja obuvalo. Za tokratni popotni tabor so primerni nizki ali visoki pohodni čevlji. Imeti morajo profil – podplat ne sme biti raven. Različne »skejtarce«, »allstarke« ipd. torej niso primerne.

Čevlji, s katerimi boste hodili, morajo biti uhojeni in vas ne smejo žuliti, tiščati, ostajati, skratka, morajo vam biti udobni. Če se na popotni tabor odpravljate z novimi čevlji, jih prej preizkusite in uhodite na nekaj pohodih.

Pazite tudi, da vas ne bodo tiščale neprimerne nogavice.

HRANA IN PIJAČA

Udeleženci popotnega tabora morate poskrbeti za hrano za 1. dan do večerje. Kosilo in malice za 1. dan (tj. 15. 7. 2017) morate torej prinesti od doma.

Za večerjo 1. dan,  oba zajtrka (2. in 3. dan) bomo poskrbeli skupaj, prav tako tudi za kosilo in večerjo 2. dan ter za kosilo 3. dan.

Za vse malice in prigrizke morate udeleženci poskrbeti sami. Priporočamo žitne ploščice, sadje, suho sadje …

Na poti bomo 2. in 3. dan predvidoma šli mimo trgovine.

Udeleženci morate imeti s seboj čutarico oz. plastenke za vsaj 2 L pijače (raje več). Dobro je, da na poti ne pijete presladkih pijač, prav tako pa samo voda tudi ni priporočljiva. Na poti se bomo ustavljali v vaseh, kjer bomo domačine prosili, da nam natočijo vodo.

Ne nosite s sabo raznih sladnih in gaziranih pijač, saj te predstavljajo le dodatno težo, ki vas bo ovirala pri hoji.

Vodo bomo točili sproti.

PREDVIDEN POTEK POPOTNEGA TABORA (možna so tudi odstopanja od predvidene trase)

  1. dan (sobota, 15. 7. 2017):

Zbor ob 5.05 (zjutraj) na avtobusni postaji v Novi Gorici. Z avtobusom redne linije se bomo odpeljali proti Kobaridu in izstopili v Kamnem.

Hodili bomo od vasi Kamno do Modrejc. Tam bomo bivakirali.

  1. dan (16. 7. 2017):

Z bivaka se bomo odpravili na Železniško postajo Most na Soči (kraj Postaja). Odpeljali se bomo v Bohinjsko Bistrico.

Hodili bomo do Bohinjskega jezera in okrog njega. Bivakirali bomo v bližini Srednje vasi.

  1. dan (17. 7. 2017)

Z bivaka se bomo vrnili na železniško postajo v Bohinsjki Bistrici. Odpeljali se bomo na Dolenjsko, vmes bomo presedli na avtobus.

Prehodili bomo približno 10 km do tabora v Podgozdu.

Skupaj bomo prehodili približno 45–55 km. V kombinaciji z morebitno visoko temperaturo in soncem ter težkim nahrbtnikom je pomembno, da ste udeleženci popotnega tabora dobro vzdržljivostno pripravljeni.

Za dodatne informacije sva vam na voljo na: 041 500 747 (Maja) in 041 816 809 (Simon).

Taborniški pozdrav

vodstvo popotnega tabora

GG piknik

20 Junij, 2017 - 15:18

Dragi GG-ji,
bliža se konec taborniškega leta in zato bi bilo prav, da to skupaj proslavimo.
V ta namen se bomo dobili v petek, 23.6., ob 18:00 pri Dvorcu v Panovcu, kjer se bomo podružili in si tudi kaj spekli na ognju. S seboj imejte primerno obutev, saj se bomo igrali razne športne igre, za hrano in pijačo pa bomo že poskrbeli mi. Uradni del piknika se konča ob 21:00, neuradno pa bomo lahko sedeli ob ognju in peli še pozno v noč.
Na akcijo se prijavite svojim vodnikom do četrtka, 22. 6., ali na telefonsko številko 041 400 996 (Vasja). Akcija je brezplačna, a vseeno moramo vedeti število udeležencev zaradi nakupa hrane.
Upam, da se vidimo v čim večjem številu!

Sestanek za udeležence popotnega tabora 2017 in njihove starše

14 Junij, 2017 - 22:06
Kako prehoditi petdeset kilometrov dolgo pot, ne da bi se sesedel pod težo nahrbtne omare? Ali so japonke prava obutev za večdnevno hojo čez drn in strn ali naj raje obujem gumijaste škornje? Ali je morda celo boljše, da obujem kaj drugega in imam škornje s sabo? ...

Dragi udeleženci popotnega tabora, spoštovani starši!   Ker popotni tabor ni mačji kašelj, se je treba nanj ustrezno pripraviti. To pomeni, da je treba v primeren nahrbtnik zložiti vso potrebno opremo, tiste, ki je ne bomo potrebovali, pa vanj ne tlačimo. Kaj sodi na seznam obvezne opreme, kaj moramo obuti, na kaj moramo paziti pri pakiranju nahrbtnika in še marsikaj, bomo pojasnili na sestanku. Obveščamo vas tudi, da bo popotni tabor potekal drugje, kot smo sprva načrtovali. Pohajkovali bomo po Tolminskem in v Bohinju. Natančneje bomo pot opisali na sestanku.   Ta bo v petek, 30. 6. 2017,  ob 18.00 pri Dvorcu (bivša okrepčevalnica Trimček). Sestanek je obvezen za vse udeležence popotnega tabora in njihove starše.   Na spletni strani bomo kmalu objavili seznam obvezne opreme.   Taborniški pozdrav Vodstvo popotnega tabora

Gusarji

6 Junij, 2017 - 23:45

Dragi medvedki in čebelice!

V soboto, 17. 6. 2017, se bomo s taborniki odpravili na lov za gusarskim zakladom. Dobimo se ob 9.00 pri hiši gozdnega gospodarstva na Ajševici - pred vstopom v Panovec.

S seboj imejte manjšo malico in pijačo. Ker bomo iskali zaklad, bodite primerno oblečeni in obuti. Lahko oblečete tudi kaj gusarskega. Ker niti gusarji niso imuni pred klopi, se nujno zaščitite pred njimi. Naša dogodivščina se bo zaključila ob 11.30 pri Dvorcu (bivši bar Trimček), ko se nam bodo pridružili starši in si bomo skupaj z njimi privoščili gusarsko pojedino ob ognju.

Akcija je brezplačna.

Prijave zbiram do 15. 6. 2017, preko SMS-sporočila na telefonsko številko 040 367 287 (Gaja Živec) ali na elektronski naslov gajazivec@gmail.com.

Bojevit gusarski pozdrav!