RSM Novice

Subscribe to RSM Novice feed
Posodobljeno: 18 ur 17 min nazaj

GG piknik

20 Junij, 2017 - 15:18

Dragi GG-ji,
bliža se konec taborniškega leta in zato bi bilo prav, da to skupaj proslavimo.
V ta namen se bomo dobili v petek, 23.6., ob 18:00 pri Dvorcu v Panovcu, kjer se bomo podružili in si tudi kaj spekli na ognju. S seboj imejte primerno obutev, saj se bomo igrali razne športne igre, za hrano in pijačo pa bomo že poskrbeli mi. Uradni del piknika se konča ob 21:00, neuradno pa bomo lahko sedeli ob ognju in peli še pozno v noč.
Na akcijo se prijavite svojim vodnikom do četrtka, 22. 6., ali na telefonsko številko 041 400 996 (Vasja). Akcija je brezplačna, a vseeno moramo vedeti število udeležencev zaradi nakupa hrane.
Upam, da se vidimo v čim večjem številu!

Sestanek za udeležence popotnega tabora 2017 in njihove starše

14 Junij, 2017 - 22:06
Kako prehoditi petdeset kilometrov dolgo pot, ne da bi se sesedel pod težo nahrbtne omare? Ali so japonke prava obutev za večdnevno hojo čez drn in strn ali naj raje obujem gumijaste škornje? Ali je morda celo boljše, da obujem kaj drugega in imam škornje s sabo? ...

Dragi udeleženci popotnega tabora, spoštovani starši!   Ker popotni tabor ni mačji kašelj, se je treba nanj ustrezno pripraviti. To pomeni, da je treba v primeren nahrbtnik zložiti vso potrebno opremo, tiste, ki je ne bomo potrebovali, pa vanj ne tlačimo. Kaj sodi na seznam obvezne opreme, kaj moramo obuti, na kaj moramo paziti pri pakiranju nahrbtnika in še marsikaj, bomo pojasnili na sestanku. Obveščamo vas tudi, da bo popotni tabor potekal drugje, kot smo sprva načrtovali. Pohajkovali bomo po Tolminskem in v Bohinju. Natančneje bomo pot opisali na sestanku.   Ta bo v petek, 30. 6. 2017,  ob 18.00 pri Dvorcu (bivša okrepčevalnica Trimček). Sestanek je obvezen za vse udeležence popotnega tabora in njihove starše.   Na spletni strani bomo kmalu objavili seznam obvezne opreme.   Taborniški pozdrav Vodstvo popotnega tabora

Gusarji

6 Junij, 2017 - 23:45

Dragi medvedki in čebelice!

V soboto, 17. 6. 2017, se bomo s taborniki odpravili na lov za gusarskim zakladom. Dobimo se ob 9.00 pri hiši gozdnega gospodarstva na Ajševici - pred vstopom v Panovec.

S seboj imejte manjšo malico in pijačo. Ker bomo iskali zaklad, bodite primerno oblečeni in obuti. Lahko oblečete tudi kaj gusarskega. Ker niti gusarji niso imuni pred klopi, se nujno zaščitite pred njimi. Naša dogodivščina se bo zaključila ob 11.30 pri Dvorcu (bivši bar Trimček), ko se nam bodo pridružili starši in si bomo skupaj z njimi privoščili gusarsko pojedino ob ognju.

Akcija je brezplačna.

Prijave zbiram do 15. 6. 2017, preko SMS-sporočila na telefonsko številko 040 367 287 (Gaja Živec) ali na elektronski naslov gajazivec@gmail.com.

Bojevit gusarski pozdrav!                 

Območni mnogoboj SPOOT

26 April, 2017 - 12:49

Kot vsako leto se bomo tudi letos severnoprimorski taborniki pomerili v znanju, ki smo ga pridobili v tem letu. Vabljeni ste na Območni mnogoboj SPOOT, ki bo potekal v Spodnji Idriji  v soboto, 20. 5. 2017, (v primeru slabega vremena se akcija prestavi na 27. 5. 2016), na katerem se bomo družili taborniki iz SPOOT-območja.

Zbrali se bomo ob 7.00 na parkirišču pri OŠ Frana Erjavca. Vrnili se bomo okoli 18.30 na kraj odhoda.

Na mnogoboj pridite s pohodnimi obuvali in udobnimi oblačili.  Za kosilo je poskrbljeno, vendar si vseeno spravite v nahrbtnik pijačo in kakšen sendvič za po poti. Ne pozabite na rutko in podpisano izjavo.

Cena akcije znaša 15 , poravnate jo na rodov TRR (SI56-0475-0000-0280-672), namen plačila naj bo IME IN PRIIMEK OTROKA - MNOGOBOJ 2017. Referenca SI 00 - ČLANSKA ŠTEVILKA (Člansko številko najdete na svoji taborniški izkaznici pod črtno kodo). Rok plačila je do sobote, 6. 5. 2017. Vključuje štartnino, prevoz in kosilo. V primeru finančne stiske me kontaktirajte in našli bomo rešitev, ki bo otroku omogočila, da se bo akcije udeležil.

Prijave sprejemamo do 5. 5. 2017 preko SMS-sporočila na telefonsko številko: 051-458-239 (Jaka) ali preko e-pošte: jaka.susmelj@gmail.com. V prijavi navedite ime in priimek otroka, razred in šolo. Prosimo, da preden otroka prijavite, preverite, ali ga je njegov vodnik že vključil v kakšno tekmovalno skupino.

Taborniški pozdrav

Čistilna akcija in kresovanje

11 April, 2017 - 10:48

Dragi otroci in spoštovani starši!

Poleg drugih akcij v aprilu organiziramo tudi dva dogodka v sklopu dogajanja ob 70-letnici Nove Gorice, ki sta namenjena širši javnosti.

Prvi od teh je čistilna akcija. Potekala bo na dan tabornikov in na dan Zemlje, to je v soboto, 22. aprila. Akcija začne ob 10.00 na Bevkovem trgu, in sicer bo dopoldne potekalo čiščenje okolice, od 13.00 dalje pa pripravljamo delavnice za otroke in odrasle na Bevkovem trgu. Delavnice so usmerjene v preventivo za zmanjševanje odpadkov; v popravilo lahko prinesete kaj nedelujočega, si izdelate svoje milo, osvojite recikliranje odpadkov in še mnogo več. Dogodek organiziramo v sodelovanju z novogoriškimi skavti ter Mestno občino Nova Gorica.

Drugi dogodek je kresovanje, ki bo potekalo v nedeljo, 30. aprila, v Borovem gozdičku v Novi Gorici. Soorganiziramo ga v sodelovanju z Mestno občino Nova Gorica. Dogajalo se bo od 13.00 dalje, ko začnemo s peko palačink in otroškimi delavnicami. Zvečer sledi prižig kresa ob 20.30 ter koncerta skupin Čedahuči in Nesesari Kakalulu.

Oba dogodka sta opisana tudi na našem FB-profilu Rod soških mejašev Nova Gorica ter na naši spletni strani www.mejasi.si.

Lepo vas vabimo, da se nam na dogodkih pridružite in da nanje povabite tudi svoje družinske člane, prijatelje, sošolce, sosede!

Lep pozdrav

Organizacijska ekipa RSM

Divje babe in bolnica Franja

3 April, 2017 - 11:44

V soboto, 15. 4. 2017, se bomo vse taborniške družine odpravile na Cerkljansko in pokukale v zgodovino. Najprej bomo obiskali arheološki park Divje babe in se tam vrnili približno 50 tisoč let nazaj, v čas neandrtalcev, nato pa v partizansko bolnico Franjo, ki je bila postavljena v obdobju 2. svetovne vojne. Obisk arheološkega parka je nagrada cerkljanskih tabornikov za doseženo prvo mesto na tekmovanju Človek, ne jezi se.

Zbrali se bomo ob 8.15 na parkirišču pred Osnovno šolo Frana Erjavca Nova Gorica. Povratek bo predvidoma ob 16.30 na isto mesto. V primeru, da bomo doma prej ali kasneje, vam bomo to sporočili prek SMS-sporočila.

Taborniki potrebujete malico in primerno obleko in obutev, ker bomo hodili po gozdnih poteh.

Cena akcije je 10 € in vključuje strošek prevoza ter vstopnino v partizansko bolnico. Znesek nakažite na rodov TRR (SI56 - 0475 - 0000 - 0280 - 762) do 12. 4. 2017. Sklic je SI00 + številka članske izkaznice tabornika. Kot namen plačila napišite ime in priimek tabornika ter ime akcije (Divje babe).

Prijave potekajo do srede, 12. 4. 2017, prek SMS-sporočila na telefonsko številko 051 251 669 (Eva). V sporočilo napišite ime in priimek otroka, šolo in razred. Do istega datuma morajo biti poravnani tudi stroški akcije. Kot vedno tudi tokrat velja, naj stroški niso razlog za neudeležbo. Če bi se radi dogovorili za nižjo ceno, pokličite na zgoraj navedeno številko. Število mest je omejeno, zato se prijavite čim prej.

V primeru dežja akcija odpade, o čemer boste obveščeni en večer prej. Če bo prestavljena na kasnejši datum, boste o tem obveščeni naknadno.

Taborniški pozdrav

Eva

GOTIK

19 Marec, 2017 - 20:57

Pozdravljeni GG-ji!

Če imaš rad grozljivke in ti orientacija ni bav bav, bo ta akcija popolna zate. Govorim namreč o GOTIK-u (Grozljivo orientacijsko tekmovanje in kričanje). To je nočno orientacijsko tekmovanje, s strašljivo tematiko, proga pa je lažje narave. Tekmovanje bo potekalo od 8. do 9. aprila 2017 v Borovnici pri Ljubljani.

Na tekmovanje se bomo odpravili z vlakom, zato se bomo v soboto ob 13.40 zbrali na železniški postaji v Novi Gorici, kamor se bomo tudi vrnili v nedeljo ob 13.05.

Za topel obrok po orientaciji bodo poskrbeli organizatorji, kjub temu močno priporočam, da s sabo vzamete dovolj pijače in hrane (npr. sendviče) za sobotni popoldan in večer, kakšen priboljšek za na pot ter zajtrk v nedeljo. Prespali bomo v tamkajšni osnovni šoli.

Prijavite se prek SMS sporočila na telefonsko številko 031 542 982 (Jaka Brezavšček). Prijavite se lahko do petka, 24. marca 2017. Po prijavi se ni več mogoče odjaviti (razen v opravičljivih primerih), saj naknadno odjavljanje povzroča zmedo in škoduje vsem članom v ekipi. Cena akcije je 15€, ki jih prinesete s seboj na železniško postajo.

Seznam opreme:

  • spalna vreča
  • armafleks
  • čutarica
  • pisalni pribor (pisalo, geotrikotnik)
  • copati
  • veljavna zdravstvena iskaznica in osebna iskaznica
  • podpisana izjava tekmovalca
  • primerna oblačila in obutev za orientacijo
  • svetilka ter dodatne baterije

Mesta se hitro polnijo, zato se prijavite čimprej.

Lep pozdrav

Jaka Brezavšček

Zlet za vzlet

15 Marec, 2017 - 22:38

Prijavnica - prinesite jo na sestanek za starše (najdete jo na drugi strani obvestila).
Sestanek za starše bo potekal 24.3.2017 na osnovni šoli Milojke Štrukelj v pritličju na levo v učilnici 4.C ob 17.00.
-------------------------------------------------------------------------------

Štiri leta so naokoli in spet je tu čas za zlet - vseslovenski tabor, ki bo letos potekal od 1. do 10. avgusta 2017 v okolici Velenja. TABORJENJE bo letos potekalo od 18.7. do 23.7. ob Krki. Za razliko od prejšnjih let GG-tedna ne bo, vendar se vam ponuja izjemna priložnost, da namesto tega izkusite letošnji Zlet.

Cena RSM taborjenja je 110€.

Kaj je zlet?
Je taborjenje za tabornike iz vse Slovenije. Poteka vsake štiri leta, zato je zdaj pravi čas, da se pridružite vašim sovrstnikom na tej nori dogodivščini, ki je sestavljena iz trodnevnega popotnega tabora in enotedenskega taborjenja.

Komu je namenjen?
Zlet 2017 je namenjen udeležencem, ki bodo v letu 2017 stari od 13 do 18 let, oziroma rojeni med letoma 1999 in 2004. Povabili bomo tudi člane iz drugih taborniških organizacij doma in v tujini, članic WOSM-a in WAGGGS-a in drugih, s katerimi ZTS redno ali občasno sodeluje.

Cena:
Cena zleta znaša 170,00 € vendar le v primeru če se udeleženec prijavi do 10.4.2017, po tem datumu se cena poviša za 20,00€ na 190,00€. Tabornina za udeleženca vključuje stroške pohodnega tabora, bivanje, prehrano, vodnik, našitek, rutico in vse predvidene aktivnosti. Za vsakega naslednjega člana iste družine znaša cena 20€ manj.

Plačilo je možno le na TRR SI56-0475-0000-0280–672. Namen plačila naj bo IME in PRIIMEK OTROKA - ZLET 2017. Pri plačilu je potrebno navseti sklic SI 00-članska številka (najdete jo na svoji taborniški izkaznici pod črtno kodo). Plačilo tabornine za zlet 2017 je možno v 3. obrokih: prvi obrok (60,00€):  10.4.2017, drugi (60,00€): 1.5.2017 in tretji (50,00€): 1.6.2017. V primeru, da je udeleženec prijavljen po 10.4.2017, se prvi in drugi obrok povišata za 10,00€. Tabornino za Zlet 2017 lahko poravnate tudi v enem obroku. V tem primeru je rok za plačilo 10.4.2017. V društvu Rod soških mejašev smo se odločili, da stroške prevoza do zbirnega mesta Zleta 2017 krije rod in s tem zmanjša stroške Zleta 2017 za udeležence.

Prijave:
Prijavite se s SMS sporočilom na telefonsko številko 031 536 028 (Leni), ki naj vsebuje ime in priimek otroka, datum rojstva ter način plačila (enkratno plačilo ali plačilo na obroke). Ob prijavi morate prinesti tudi izpolnjeno prijavnico. Prijave sprejemamo do 10.4.2017, kar je tudi rok za plačilo prvega obroka ali celotnega plačila, če ste se odločili za enkratno plačilo.

Pogoji odjave:
- odjave do 14. 4. 2017 so možne brez stroškov in z vračilom celotnega vplačila,
- pri odjavah med 14. 4. in 29. 6. 2017 obračunamo 15 % vplačila za že nastale stroške, so pa brez odbitka tabornine možne zamenjave prijavljenih udeležencev z novimi,
- pri odjavah po 1. 7. 2017 so možne samo zamenjave; v primeru da zamenjave do začetka Zleta 2017 ne bo možno najti, vplačil ne bomo vračali.

Da bi se prijavljeni udeleženci izognili izgubi tabornine, priporočamo, da se za primer bolezni tik pred Zletom 2017 ali zaradi drugega opravičljivega vzroka zavarujejo pri zavarovalnici.

Sestanek za starše bo potekal 24.3.2017 na osnovni šoli Milojke Štrukelj v pritličju na levo v učilnici 4.C ob 17.00.

Upava, da se vidimo v čim večjem številu!

Leni in Petra